Ciltte Alerji ve Hastalıklar

Ciltte Alerji ve Hastalıklar

Bazı bünyelerdeki hassasiyet bir süre sonra alerji olarak karşımıza çıkar. Alerji olduğundan şüphelenen insanların cildiye veya kulak burun boğaz hekimine başvurması gerekir. İlerleyen alerjiler ölümlere kadar neden olabilmektedir bu yüzden önemsenmeli tedavisi ihmal edilmemelidir.

Bünyenize göre farklı alerji çeşitlerine sahip olabilirsiniz. Bitkilere polenlere alerjiniz varsa bahar aylarında alerjiniz fazla depreşecektir. Arka arkaya hapşırma burun kaşıntısı ciltte kızarıklık burunda yaralar ve kanamalara neden olur. Özellikle dışarda bu belirtiler artarsa hemen bir doktora başvurmalısınız.ciltler

Güneş alerjisi ise güneşe çıkıldığında deride kırmızı benekler oluşturur ve kaşıntı başlar. Daha sonra deri şişmeye başlar. Bu durumda da alerjiniz olduğundan şüphelenmelisiniz.

Alerji çeşidi oldukça fazladır. Adını bile bilmediğiniz, bilmeden maruz kaldığınız hatta yediğiniz bir çok maddeye karşı alerjiniz olabilir. Alerji testini şüphelenmeseniz bile yaptırmanızda faysa var. Çünkü bilinmeyen alerjiler ani ölümlere neden olabilir. Antibiyotik, penisilin, arı, maydanoz, böcek ısırıkları, toz, çim, güneş, un, çikolata, karpuz, çilek… Aklınıza gelen gelmeyen bir çok maddeye karşı alerjenik özellik göstermeniz mümkün. Alerjiniz olduğunu bildiğiniz maddeleri ise tüketmekten kesinlikle kaçının. Hayatınız sizin için önemlidir ve risk almamanız sizin faydanızadır.

Alerjinize uygun bir çok tedavi yöntemi mevcuttur. Anlık hap kullanımı gözyaşı damlası veya aylık aşı şeklinde gerçekleştirilen tedaviler sayesinde bağışıklığınızı güçlendirip bu maddelere olan dayanım seviyenizi arttırabilirsiniz. Hem de anlık gelişen alerji ataklarının sizi çok kötü etkilemesini önlersiniz. Alerjisi olan ve bunu bilmeyen insanların hayatı sürekli risk altındadır.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın