Halı Yıkama İşlemleri

Halı Yıkama İşlemleri

 Eskilerden hatırlarız,halı yıkanacağı zaman bir iki komşu bir araya gelir apartmanın yada halı yıkama HER TÜRLÜ - STOK - PARTİ - KUMAŞ - İPLİK - GİYİM - ALINIR  0536 336 43 43 -    Spot Kumaş Almak Bizim İşimizevin önünde müsait bir yer bularak hortum yardımıyla su taşıyarak halı yıkarlardı.Uzun etekli hanımları paçalarına kadar sıvanmış eşofmanları hatırlar gibiyim. Hatta o zamanlar biz çocukların en büyük eğlence günlerinden birisiydi halı yıkama günü. Kumaş pantolonlarımız önlüklerimizle okuldan çıkar evde halı yıkandındığını gördüğümüz zaman hemen paçalarımızı sıvayıp atlardık işin içine.

Şimdilerde ise oto yıkamacılarla birlikte çalışan halı yıkamacılar yada sadece halıya özel istasyonlar tarafından nakliyeden yıkamaya kurutmadan paketlenmeye kadar metrekaresi 4-5 lira civarında bu işlemler yapılıyor.İster yaz ister kış siz hiçbir zahmete katlanmıyorsunuz. Hal böyle olunca eski halı yıkama günleride mazilerde kaldı tabiki ama kadınında iş dünyasındaki yerini almasıyla tayyörlü kumaş pantolonlu bayanlar o demode teknikleri kullanmak istemiyor. Günlük yaşamın yoruculuğu iş stresi gibi noktalar bayanların bu tarz yorucu temizlik ve ev işleri yapmasını engelliyor. Önceden halılar yalnızca yazın yıkanırdı şimdi işe yaz kız kirli buldugunuz halıları bir telefonla çagırıp yıkatabiliyorsunuz ne bir zahmet ne bir yorgunluk.Kimi işletmeler basınçlı halı yıkama yerleri HER TÜRLÜ - STOK - PARTİ - KUMAŞ - İPLİK - GİYİM - ALINIR  0536 336 43 43 -    Spot Kumaş Almak Bizim İşimizsuyla bu işi hallederken kimi işletmelerin özel kimyasalları ve makineleri mevcut. Basınçlı su halının kumaş yapısına zarar verdiği için önceden kullanılan bir yöntem olsada artık pek fazla tercih edilmiyor.

Yinede o eski halı yıkama günlerini özlediğinizi hisseder gibiyim. Özellikle deniz olmayan bölgelerde ve birde şehirde yaşanan bir hayat söz konusu ise suya doymamız için müthiş bir fırsattı o günler şimdi havuzlarında artmasıyla galiba çocuklarımız bu gibi şeyleri pek düşünmüyorlar.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın