Takım elbise rehberi
Kumaş Satın alanlar. Takım elbise, bakımlı bir erkek gardırobunun temel ekipmanının bir parçasıdır. Profesyonel, zarif bir görünüm sağlar ve kullanıcısına ciddiyet ve özgüven verir. Hangi takım doğru? Boş zaman ve iş için hangi beden, renk ve hangi kumaşı seçmelisiniz? Takım Danışmanı size mükemmel uyan, bedeninize uyan ve her fırsatta şık bir görünüm sağlayan ideal takım elbiseyi online olarak bulmanıza yardımcı olacaktır. Çeşitli takım elbise kurallarını öğrenin ve birçok uzman ve stil ipucunu dört gözle bekleyin.
Takım elbisenin en önemli kuralları
Kumaş alanlar. Takım elbisenin mükemmel bir şekilde oturmasını sağlamak için, ister normal kesim, ister dar kesim veya ekstra dar kesim olsun, cekete özellikle dikkat etmelisiniz. Ceket ve kol uzunluğu, omuz ve göğüs, yaka ve klapa gibi detaylara özellikle dikkat edin.
Stok kumaş alanlar. Pantolon seçiminde boy ve bol kesim belirleyicidir. Ceket denilince sırt kısmındaki kumaşın düzgün ve akıcı olması ve kırışmaması önemlidir. Takım elbise rehberimizde yer alan aşağıdaki kontrol listesi, doğru takım elbiseyi bulmanıza yardımcı olacak ve size ceket ve pantolonun nasıl oturması gerektiğini gösterecektir.
Çeşitli örme ve dokuma kumaşları sıklıkla duyarız ve bu terimlerin çoğu zaman birbirinin yerine kullanıldığı görülür. Bu nedenle, yapıları aynı olmadığı ve kumaş her tür malzeme için bir tanım olmadığı için bu iki malzeme türünü nasıl ayırt edeceğinizi bilmeye değer. Kumaşlar ve trikolar tekstil endüstrisinde kullanılan malzemelerdir. Dokuma ve örme kumaşlar, malzemeyi elde etme yöntemi ile ayırt edilir. Dokundukları şekilde farklılık gösterirler.
KUMAŞ ÇEŞİTLERİ ALINIR... 0536 336 43 43
Parti Kumaş birbirine dik iki iplikten oluşur – çözgü ve atkı. Dikey ve yatay olarak iç içedirler ve trikoların aksine oldukça tekdüzedirler. Daha az esnek ve daha klasik. Nevresim, giyim, iç giyim, masa örtüsü, mont, elbise, üniforma ve takım elbise yapımında kullanılır. Kumaşlar keten, ipek, pamuk, yünlü, yünlü ve jüt kumaşlara ayrılabilir, bu nedenle kapsamları örme kumaşlardan daha geniştir. En sık bahsedilen dokumalar düz, dimi ve saten dokumalardır.
Spot Örme kumaş, dokuma kumaştan farklı olarak tığ örgü makinelerinde tek iplikten veya çözgülü örme makinelerinde ipliği oluşturan ilmeklerden yapılır. Örme kumaş düz veya biraz daha sofistike olabilir – ajur, dokulu ve desenli. Kazak, çorap, eldiven, şapka ve eşofman gibi rahatlığı ve rahatlığı ile ilişkilendirdiğimiz tüm unsurları yapmak için kullanılırlar. Örgüler arasında atkı ve çözgü örme kumaşlar ayırt edilir.
Avantajlar ve dezavantajlar
Parça kumaş alanlar. Formanın en rahat malzemelerden biri olduğu ve figürü daha iyi vurgulayanlar olduğu belirtilebilir. Örme kumaşlar da daha elastiktir, bu kumaşların da elastik olamayacağı anlamına gelmez – sadece onlara elastan eklendikten sonra. Kumaşlar aşınmaya ve esnemeye karşı dayanıklıdır, statik elektrik biriktirmez ve genellikle anti-alerjiktir. Örme kumaş sıkıştırmaya karşı dayanıklıdır, ancak yanlış dokuma nedeniyle bozulma mümkündür.
DOKUMA: Yani burada belirli bir teknikle kumaşın dokunduğu bir tezgâhınız var. Klasik düz örgüdür. Mutlaka keten ile ilgisi yoktur. Ancak herkes dokuma tezgahında çocukluktan itibaren yeniden dokuma yapabilir: Çözgü ipliklerini yukarıdan aşağıya doğru gerdirin, atkı ipliklerini bir yandan diğer yana çekin – her zaman bir kez çözgü ipliğinin altından ve ardından çözgü ipliğinin üstünden geçerek, daha sonra bir sonraki sırada bir öncekine kaydırılır.
Parça kot kumaş alanlar.
Bu temel prensibi çok çeşitli şekillerde değiştirebileceğinizi hayal edebilmek için tekstil teknisyeni olmanıza gerek yok. Dokuma tekniği seçimine bağlı olarak tek ve aynı iplikle farklı kumaşlar üretebilirsiniz. Mağazada sık sık şu talebi duyuyoruz: “Özel bir şey yok, sadece pamuklu bir kumaş”. Yani bu çok kolay olabilir yarı şeffaf batiste, musline, bayrak, kreton, poplin, dimi, gabardin veya tuval mi?! Dolayısıyla sorumuz: “Malzeme ne yapabilmelidir?” Kim bilir, belki sonunda bir havluyla biteriz?
Bir yanıt bırakın
Yorum yapabilmek için oturum açmalısınız.