Kumaş Nereden Satın Alınır? Kumaş Nerede Satılır?

Ucuz kumaş nereden satın alınır,İstanbul`da kumaş nereden satın alınır,ucuz kumaş nerede satılır,ucuz kumaşlar,kumaş nerede satılır İstanbul,kumaş satış yeri,parça kumaş nerede satılır,parça kumaş satan yerler,kumaş üretim yeri,kumaş nereden satın alınır,

Kumaş Nereden Satın Alınır? Kumaş Nerede Satılır?

Kumaş tasarımı kazançlı mıdır? Tasarımcılar bir kumaş koleksiyonundan ne kadar kazanıyor?

Kumaş tasarlamanın değeri elbette sadece parasal değil. Hatınızı Quilt Market’teki bir stantta göstermek, konserler, dergi özellikleri, kitap fırsatları ve daha fazla lisanslama fırsatı gibi diğer harika şeylere yol açabilir. Açıkçası bir çek almanın ötesinde büyük faydalar var.

Peki

Geçen hafta kumaş tasarımcılarıyla konuşarak bazı cevaplar bulmaya çalıştım. Altı farklı büyük kumaş şirketi ile çalışan altı tasarımcı ile görüştüm. Bu tasarımcılar, sözleşmeleri ve ücretleri hakkında benimle belirli bilgileri paylaştılar ve anonim kalacakları anlayışıyla bu bilgileri buraya eklememe izin verdiler. Niyetim, herhangi bir şirket ya da kişiye parmakları işaret etmek ya da çağırmak değil ve umarım bu sayının yorumlarında ve sosyal paylaşımlarında da aynı saygıyı göstereceksiniz.

Şifon Satışı

O halde en baştan başlayalım. Bir tasarımcı bir kumaş firması ile bir lisans sözleşmesi imzaladığında, gelecekteki telif ücretlerine karşı önceden bir ödeme veya avans yoktur. Başlangıçta para yok. Tasarımcı, Mayıs veya Ekim aylarında alıcılara gösterilmeye hazır olması amacıyla koleksiyon üzerinde birkaç ay çalışıyor. Tasarımcının geliri, satılan her avluda kazanılan telif haklarından gelir. Her mali çeyrek sona erdikten birkaç hafta sonra telif ücreti ödenir.

Dolayısıyla, bir tasarımcı Kasım ayında lisans sözleşmesini imzalar ve tahsilatını Mayıs ayında Quilt Market’te yaparsa, olası ilk ödeme Ekim ayında yapılacaktır. Bu, bir tasarımcının koleksiyon için herhangi bir tazminat almasının 11 ay kadar sürdüğü anlamına gelir. Tüm işler önceden yapılmış ve göreceğimiz gibi hiçbir garanti yok.

Tasarımcının satılan avlu başına kazancı ne kadar?

Her kumaş şirketinin tasarımcılarıyla biraz farklı bir telif hakkı düzenlemesi var, ancak bir endüstri ortalaması var gibi görünüyor. Çoğu tasarımcı, satılan kumaşın avlu başına toptan satış fiyatının yaklaşık% 5’ini kazanır.

Büyük soru kaç metre satacak?

Kesin olarak bilmenin bir yolu yok. İşte size bir ipucu verebilecek bir dizi değişken var, ancak geleceği tahmin etmekten bahsediyoruz ve bu imkansız.

Yine de büyük bir faktör dağıtımdır. Güçlü dağıtım kanallarına sahip kumaş şirketleri daha fazla mağazaya daha fazla ip satıyor ve bu nedenle tasarımcıları daha zayıf dağıtım kanallarına sahip kumaş şirketleriyle çalışanlardan daha fazla telif kazanıyor.

İkinci bir değişken yeniden yazdırılır. Bazı kumaş şirketleri koleksiyonu yalnızca bir kez basarken, diğerleri aynı koleksiyonu birkaç mevsim için yeniden basar. Bir kumaş yeniden basıldığında, tasarımcı bu koleksiyondan kazanmaya devam etme şansına sahiptir. Baskı bittikten sonra kazanç potansiyeli ortadan kalkar. Bazı durumlarda bir koleksiyonun yeniden yazdırılıp yazdırılmayacağı bu koleksiyonun popülaritesine göre belirlenir. Büyük ve özverili bir takipçiye sahip bir tasarımcı, çizgilerinin yeniden basılması için çevrimiçi varlığı olmayan bir tasarımcıdan daha iyi bir şansa sahip olabilir.

Telif hakkı ödemeleri gelmeye başladığında, ilk koleksiyonu çıkardıktan sonra büyük ölçüde çevrimiçi olan yeni bir tasarımcı, bu koleksiyonda kazanabilir. Birden fazla koleksiyona sahip deneyimli bir tasarımcı ve güçlü dağıtım yapan bir şirketle çalışan sadık bir takip, koleksiyon gibi bir kazanç elde etmeyi bekleyebilir.

Ucuz kumaş nereden satın alınır,İstanbul`da kumaş nereden satın alınır,ucuz kumaş nerede satılır,ucuz kumaşlar,kumaş nerede satılır İstanbul,kumaş satış yeri,parça kumaş nerede satılır,parça kumaş satan yerler,kumaş üretim yeri,kumaş nereden satın alınır,

Kumaş tasarlama konusunda çok başarılı olsanız bile, tek bir koleksiyondan kazanılan para sizi sürdürmek için yeterli olmayacaktır. İster çoklu koleksiyonlar, ister sabit veya kitaplar için diğer lisans anlaşmaları, dikiş desenleri tasarlama, el sanatları kitapları yazma, çevrimiçi ve şahsen öğretim, blog reklamları veya e-kitaplar satma gibi diğer gelir kaynakları ile birleştirilmelidir.

Özel bir koleksiyon oluşturmak, bir kumaş tasarımcısı olmayı bir işletme olarak finansal olarak uygun hale getirmenin başka bir yoludur. Bu anlaşmaların nelerden oluştuğuna derinlemesine bakmak için Cuma günü tekrar gelin.)

Bu da bizi beklentilerle ilgili sorulara yönlendiriyor.

Her tasarımcıyla ne kadar çok konuşursam, birçoğu her koleksiyon için aynı miktarda para kazanırken, birlikte çalıştıkları kumaş şirketlerinin, bir tasarımcının kumaşlarını pazarlamak için yapacağı şeyden çok farklı beklentileri olduğunu fark ettim. Deneyimlerinin ayrıldığı yer burası.

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın